OKULUMUZ TARİHÇESİ

Vankulu İlkokulu, adını 16. yüzyılın ilk çeyreğinde doğmuş olan Mustafa oğlu Mehmed'den almaktadır. Van'da dünyaya geldiği için Vani nisbesini kullanmış ve daha çok "Vankulu" lakabıyla tanınmıştır. İyi bir öğrenim gören Vankulu, Çivizade Damadı Hamid Efendi'den mülazım olduktan osnra 1563 yılında İstanbul Mahmud Paşa Medresesi'nde göreve başladı. Hankah Medresesi'nde müderrislik görevinde bulundu, ardından Atil Ali Paşa mesreselerinde müderrislik, Rodos müftüğü, Ayak Kurşunlu Medresesi müderisliği ve Manisa müftülüğü yaptı (Şubat 1575). Selanik ( Eylül 1580) ve Kütahya  kadılığından sonra 1583 yılında aylık 80 akçe maaşla emekliye ayrıldı. 1590 yılında Medine kadılığına tayin edildi ve 1592' de burada vefat etti. Vankulu: Fıkıh, lügat ve edebiyat alanında eserler vermiş ve tercümeler yapmıştır. Manisa sicillerine göre  Vankulu'nun  Talibi Mehmed adında bir oğlu, Ayni Hatun adında bir kızı olmuştur. Manisa'nın Çapaçarık mevkiinde bir cami yaptırdığı, vakıf kurduğu ve vakfiyeler düzenlediği bilinmektedir. Vankulu İlkokulu, ilk olarak 1963 yılında okulumuz bahçesinde bulunan binada (sonradan yıkıldı) eğitim-öğretime başlamıştır. Yapımı 2005 yılında okulumuz bahçesinde bulunan Vankulu Ortaokulunda eğitime devam eden okulumuz, 2022 yılında şu an kullandığımız binasına taşınmıştır.